lunes, 29 de marzo de 2010

els planters van tirant...Primavera Revolution!

Els planters de l'hivernacle de l'hort i dels aquaris van tirant amunt.
Ja estem a la Primavera i es nota la pujada de temperatures i que les hores de llum també s'han allargat. Encara que a la nit les temperatures baixen a uns 4 graus, les màximes de dia han arribat als 20 graus i de moment no ha gelat més.
Als planters de l'hort hi ha: blat, berros, enciams (diferents varietats), espinacs, blat de moro, carbasses de la Mera, tomatas cherrys de l'avo de mata alta (dolços), tomata Marmande, tomata de Montserrat (Madre Tierra), tomata de Mallorca (Madre Tierra), pebrots del sur (Cazorla)... i a terra els alls també van creixent.

miércoles, 17 de marzo de 2010

Comencem els planters...

Hem aconseguit llavors ecològiques i entre l'hivernacle de l'hort i el de la cueva comencem a fer planters.
Els dies 16,17 i avui 18 d'aquest mes són dies de fulla i hem sembrat: enciam Meravella 4 estacions, enciam silvestre d'Holanda, enciam Fulla de Roure i "Berro/Mastuerzo" i de PAM (plantes aromàtiques i medicinals) Albahaca (alfàbrega), Perejil (julivert)de fulla gran...lunes, 15 de marzo de 2010

Una setmana després de la nevada...

...no queda ni gota de neu a l'hort i encara que segueix gelant per les nits (-5 graus) tenim al terra de l'hort alls (varietat enorme), cebes i blat per fer llavor.


I dins l'hivernacle la temperatura no baixa de 0 graus i comencen a brotar les safates.L'hort el dia següent de la nevada 9 de MARÇ

Nevada 8 de MARÇ

hivernacles finalitzats i en marxa

Hem acabat montant un hivernacle a la cueva per fer-hi els planters, esqueixos... té sol tot el matí per la finestra i amb una estufa amb temporitzador es manté a una temperatura de 20 graus aproximadament.
Vam preparar els caballons fangant-los i afegint-hi terra i compost nous i vam provar de tapar-ne un amb una tela contra les gelades.
L'hivernacle de l'hort ja està fet del tot (amb portes als laterals), vam posar unes safates a la base i vam sembrar caixes i testos amb blat, albahaca, tomatas cherrys de l'avo.09, etc... i en un sot al costat també provarem d sembrar-hi llavors i tapar-lo amb plàstic per les gelades.

lunes, 1 de marzo de 2010

Segueix la pluja i els núvols, pro fa més calor

Aquest febrer ha plogut bastant i ha fet molt núvol, però hem aprofitat per netejar, podar, reordenar eines, refer la sèquia, fer l'hivernacle...
i l'última setmnana a l'hivernacle hem sembrat: blat, blat de moro, pipes de gira-sol, tomatas cherrys de l'avo i alls directament a terra.
Aquest mes de març hem d'acabar de confeccionar el cirqüit de l'aigua i treballar la terra.
Hem descobert que l'uralita és tòxica i la treurem per substituir-la per pissarra... encara queda molta feina per fer, però com diuen aquí: Ja ho farem (tot menys quedar bé)